Албуми по години

Георги Георгиев - Джони и неговия живот с фотоапарат в прехода

Георги Георгиев - ДжониТози сайт отразява 15-годишен период от началото на демократичните промени, 2000 събития в около 50 000 снимки. Периодът, който наричаме преход.

Докато обработвах снимките, голяма част от които са правени по старата технология на лента, ми се стори много подходящо да наречем хората от този период „изгубени в прехода”.

Ще видите много неща, които се случваха за първи път след ледниковия период на комунизма. Създаването на първите партии, първия легален стриптийз, първото купуване на мерцедес от магазин, първите митинги, първите сблъсъци с властта, първите надежди. Сюжетът на този период е как се похаби огромна социална енергия енергия на две поколения българи. Бебетата от онова начало днес отново са на улицата.

Ще продължа да попълвам лентата от фотоси назад и напред във времето. Защото злото или доброто никога не идва само. То си има своите причини, своята предистория и своята вътрешна логика, които правят едно събитие неизбежно.

Сайтът няма претенции да е художествена галерия от снимки. Фотосите са запечатали мигове от българския живот в лентата на времето.

Такова, каквото е било.

Георги Георгиев-Джони

Булфото
ТВ програма
Хостинг и домейни