Албуми по години

За сайта

Дигитален фотоархив на българския преход

Сайтът "Изгубени в прехода" съдържа над 50 000 авторски снимки от фоторепортера Георги Георгиев - Джони, направени от 80-те години до края на миналия век. Снимките са сканирани основно от черно-бели негативи, систематизирани по дата и събитие, и качени в сайта.

Обработката на информацията за всеки отделен кадър ще продължи през следващите няколко години. Под отделните снимки има форма за подаване на информация, с която можете да предложите факти и имена за хора от снимката, които след редакторска обработка и сверяване, могат да бъдат добавени в текста.  

На места в текстовете под снимки е възможно да има неизчистени печатни грешки, съкращения, както и епитети, отразяващи личното отношение на автора към конкретното събитие. В процеса на редактиране на базата данни тези елементи ще намаляват.

Снимки от този сайт могат да бъдат използвани в публикации само с изричното разрешение на автора и агенция БУЛФОТО, като за условията за публикуване можете да се осведомите на контактите, посочени в сайта.

Не всички от снимките са ретуширани след сканиране, и могат да съдържат артефакти, подлежащи на допълнителна дигитална обработка преди печат.

Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право и сродните му права. При неправомерно ползване притежателите на правата ще търсят гражданско обезщетение по съдебен път и ще сезират наказателните органи за нарушения на НК.

Булфото
ТВ програма
Хостинг и домейни